ALAÇAM ŞELALESİ BURSA

 


Bir kaç sene önce Malatya Nemrut gezim sonrasında uğradığım Darende'de, 2 dağın arasındaki Tohma Kanyonuna gidip, kanyonun sonunda  olduğu söylenen, Somuncu baba türbesini görmek için yürüyüş yaptığımda, havanın iyice kararması, uçmaya başlayan yarasalar ve sol yanımdan küçük şelaleler gibi hızlı bir debi ile akan nehiri görünce, başıma bir şey gelse, kimse nerede olduğumu bilmiyor, beni asla bulamazlar korkusu ile dualar edip, kalbim dışarı fırlayacak gibi hızla yürüdüğüm halde, türbeye ulaşamayınca, geri dönüp, var olan son gücümle koşarak kanyondan çıkmış ve Nesrin kendine söz ver, bir daha  böyle riskli ve tehlikeli duruma girme demiştim.

Bursa ilimizde  Kestel Metro istasyonunda inip, bindiğim D18 otobüsü ile, sağım solum orman, meyve ağaçları, böğürtlen bahçelerinden oluşan harika bir manzara eşliğinde, son durak Alaçam köyünde indim. Etrafta tabela olmadığı için, köy kahvesinde şelaleyi sorup yol tarifini aldım. Elimde fotoğraf makinem yürüyüşe başladım, köyün son evini de geçtikten sonra ne bir insan, ne yol gösteren bir tabela toprak yol,  makinemi arka cebime koyarak, en yakın arkadaşımı aradım, cevap vermedi, sonra çocukluk arkadaşımı aradım meşgul, elime yerden ağaçtan kopmuş kalın bir dal aldım,  sürekli arkamı önümü kontrol ederek, lay lay lom başlayan yürüyüşüm, korku gerilim filmine döndü, tekrar aradığımda telefonum çekmemeye başladı. 

Günlerdir bu şelaleyi görücem diye plan yaptım. Ben burayı aynı Saitabat Şelalesi gibi, kafe restoranların olduğu bir yer zannettim. Geri de dönmek istemiyorum, yine kalbim sanki dışarda atıyormuş gibi, suyun sesini takip ederek ulaştığım şelalede, oynayan çocukları ve orada fotoğraf çekimi yapan 3 kişiyi görünce, nasıl sevindim anlatamam. Benim Sony marka fotoğraf makinemi verdim, bir kaç fotoğrafımı çeker misiniz dedim, sağolsunlar  harika fotoğraflarımı çektiler, onların ve fotoğraflarını paylaştığım, dönüşte köyün yarı yoluna kadar beraber yürüdüğüm 3 çocukla, gerilim filmi gibi başlayan yürüyüşüm mutlu sonla bitti. 

Bursa'ya yolunuz düşerse bu şelaleye gidin, şehir merkezi sıcaktan yanarken, burası tam bir serinleme noktası. Sadece yalnız gelmeyin, yanınızda yiyecek içecekleriniz bulunsun, şelale tam el değmemiş bozulmamış bir tabiat harikası. 

Köy meydanındaki kahvenin orada yürüyüşüme başladım, işte fotoğraflar;




2,5 -3 km arası toprak patika yol

işte şelaleye geldim



işte bu çocuklarla köye geri döndüm





















köyün camisi


yeni inşaat ahşap bir bina restoran olur galiba

burası köyün kahvesi otobüsü beklerken çay içtim



evinin bahçesinde çalışan bir kadın










Yorumlar

Popüler Yayınlar